От днес (7 септември) Столична община разкрива „зелен коридор“ за поставяне на ваксини в столичното метро. Новият изнесен кабинет започва работа по искане на кмета Йорданка Фандъкова с цел ускоряване процеса на ваксинация в столицата.

Георги Димитров

Изнесеният кабинет се намира в метростанция НДК, входът е от пешеходната част на бул. “Витоша“ и ще работи през делничните дни.

Кацаров: Целта на мерките е да намалим натиска върху болниците и да не стигнем до грозните ситуации от миналата година

Кабинетът ще бъде отворен от 13 до 19 ч.  Във ваксинациония пункт ще работят медици от 12 ДКЦ. Ваксините са осигурени от Столичното РЗИ, а  организацията се осъществява от екип на дирекция АПП на Столичната община. 

Георги Димитров

Работно време на пункта в метростанция „НДК“:

Вторник, Четвъртък – 13:00–19:00 часа
Сряда, Петък – 8:00–13: 00 часа
 
Припомняме, че през делничните дни работят кабинети за поставяне на ваксини в  8 ДКЦ, 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДКЦ, 18 ДКЦ, 20 ДКЦ и 24 ДКЦ.

Георги Димитров

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.