/ iStock/Getty Images
Причината - неуредени финансови отношения
Оставиха в ареста рецидивист, пребил до смърт мъж в Ихтиман, съобщиха от МВР.

Разследването по случая започнало на 24 октомври, след като мъж съобщил в полицията, че е открил баща си в жилището му в града в безпомощно състояние със следи от побой.

Пострадалият е бил транспортиран от екип на Спешна помощ в столична болница с множество наранявания - с опасност за живота.

Осъдиха мъж на 12 г. затвор за убийство на пастир в Дупница

След незабавно разследване извършителят бързо е бил установен и задържан за срок до 24 часа. Докато криминално проявеният е изтърпявал мярката си за задържане в ареста, от лечебното заведение е постъпила информация, че потърпевшият е починал.

ова наложило разследващият екип да разшири обхвата на процесуално-следствените действия с оглед преквалифициране на извършеното тежко криминално деяние.

Според събраните в хода на делото доказателства - поводът е бил заради неуредени финансови отношения. След доклад на събраните материали в Софийска окръжна прокуратура 49-годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем.

След удължаване на ареста му за срок до 72 часа, като на 29 октомври съдът е уважил искането на прокуратурата и спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение - постоянен арест.