/ iStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд петима млади мъже за причиняване смъртта на техен съгражданин по непредпазливост, след умишлено нанесена средна телесна повреда, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Ако бъдат признати за виновни, петимата могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за период от две до осем години.

Инцидентът стана през декември 2020 г. на улица в Разград. Мъж на 46-годишна възраст и 26-годишният му син бяха нападнати с юмруци от група младежи.

Заради спор за паркомясто: 45-годишен преби мъж в София

Причината за побоя са стари неуредени взаимоотношения. 

Пострадалият при побоя по-възрастен мъж е бил настанен в болницата. Въпреки лечението и извършената му операция, на 8 януари 2021 г. мъжът починал.

Според заключение на съдебно-медицинска експертиза причината за смъртта на мъжа била тежка закрита черепно-мозъчна травма и последиците от нея.

Петима непълнолетни пребиха и ограбиха мъж в Пловдив

Изводите от тройна съдебно-медицинска експертиза, направена след това, били, че травмите са резултат на множество удари с или върху твърди тъпи предмети.

Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд, посочват от Апелативната прокуратура във Варна.