/ iStock/Getty Images
По искане на прокуратурата съдът остави в ареста 30-годишен мъж, пребил до смърт жената, с която живее в Божурище, съобщиха от обвинението.

Разследването срещу обвиняемия е започнало през януари за нанасяне на телесна повреда и с оглед подсъдността на деянието се е водело от Районната прокуратура в Сливница.

Установено е, че около 23:00 часа на 28 декември 2021 г., в къща в Божурище, на 44-годишната жена била причинена тежка телесна повреда. Сигналът за инцидента бил подаден на телефон 112 от сина на пострадалата.

Жена е с мозъчен инфаркт в „Пирогов“ след тежък побой от партньора си

На пристигналите на място полицейски служители тя заявила, че ѝ бил нанесен побой от мъжа, с който живее на семейни начала, като не пожела да подаде жалба срещу него.

Тя била транспортирана до медицинско заведение за преглед. При последвалата проверка в УМБАЛСМ „Пирогов“ е била получена информация, че тя е интубирана с опасност за живота.

На 3 февруари жената починала в болницата. Материалите по воденото досъдебно производство са били изпратени и приети по компетентност в Окръжната прокуратура в София.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на мъжа в извършване на престъпление - причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

На този етап от досъдебното производство са проведени разпити на свидетели, изготвена е тройна съдебномедицинска експертиза, която посочва за наличие на пряка и непрекъсната причинно-следствена връзка между травматичните увреждания и смъртта на жената.

Определението на съда за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.