болница
болница / / iStock/Getty Images
Районната прокуратура в Сливница разследва причинена тежка телесна повреда на 44-годишна жена. По първоначални данни инцидентът е станал около 23.00 часа на 28.12.2021 г. в къща в Божурище, съобщиха от прокуратурата.

Сигналът за него бил подаден на телефон 112 от сина на пострадалата. На пристигналите на място полицейски служители тя е заявила, че ѝ е бил нанесен побой от мъжа, с когото живее на семейни начала, с инициали М.Г., като не е пожелала да подаде жалба срещу него.

Мъж преби съпругата си във фургон в Софийско

Жената е била транспортирана до болница "Пирогов" за преглед. При последвалата проверка в лечебното заведение е била получена информация, че жената е била интубирана с опасност за живота, с диагноза "мозъчен инфаркт, причинен от неуточнена оклузия или стеноза на церебрални артерии".

Проведени са били разпити на свидетели, назначена е била и съдебномедицинска експертиза относно нанесените на пострадалата увреждания, както и наличието на причинно-следствена връзка между тях и състоянието ѝ. Събират се данни относно виновността на партньора ѝ за извършеното деяние, уточняват от прокуратурата.