Предвидени са 80 сватби, които ще се проведат в София на огледалната дата 22.02. 2022 г. Това е интересна комбинация, тъй като има общо 6 двойки в датата, каза пред БГНЕС Любомир Ковачев, директор на “Столичен дом за радостни обреди”.

“На днешната дата има много сериозен бум, ще бъдат сключени 80 брака, което в сравнение с другите дни е много сериозно натрупване. За пример ще ви кажа, че в неделя сме направили 19 брака“, посочи Ковачев.

Той разказа, че има дати, на които много хора избират да сключат своя граждански брак. „Днешната дата е с много сериозно натрупване, поради факта, че в нея има 6 двойки. Това се сключва един път в столетието. Двойката от нумерологична гледна точка е много добра цифра – в смисъл, че носи късмет, позитивна е и затова доста хора са избрали днешния ден, за да сключат своя брак“, посочи Любомир Ковачев.

iStock/Getty Images

На 14 февруари е имало 10 сватби, но Ковачев отбеляза, че тази година Денят на влюбените се паднал в понеделник. „Наистина основните дни, в които се сключват бракове са събота и неделя“, каза Ковачев. Той посочи, че и началото на септември също има голямо натрупване на желаещи да сключат брак.

Любомир Ковачев заяви, че COVID-кризата се отразила и на броя на сватби. „Това е естествено. Сватбата е едно от най-важните събития, които се случват в живота на човек и когато има ограничение, когато не можеш да отпразнуваш добре този празник нормално, имаше наистина сериозно намаление. Значи, ако 2019г. са сключени на територията на Столична община приблизително 5890 сватби, следващата година са с 1000 по-малко, 2021г. понаваксахме. Ще видим тази година, дай Боже да приключи цялата работа с кризата, за да се върнем към нормалността“, посочи той.
БГНЕС