/ DarikNews.bg
Председателят на инициативния комитет на Мая Манолова Никола Вапцаров пристигна пред зала Арена Армеец с идеята да влезе вътре и да проследи процеса по предаването на протоколите от секционните избирателни комисии, тъй като имало съмнения за манипулации. В крайна сметка обаче той не беше допуснат, тъй като вчера не е подал документи, че иска да присъства при приемането на протоколите, какъвто е бил установеният срок.

Мая Манолова: Дадох всичко от себе си, разликата е под 3%

В Арена "Армеец" обаче бе допуснат застъпник от инициативния комитет на Мая Манолова.

"Реших лично да присъствам на попълването на данните, защото имам право да присъствам като председател на инициативния комитет. не вярвам на екзит половете. По наши данни по-малко от 2 процента ни е разликата. Ако победим, да си победим, ако загубим, да си загубим достойно, а не да остават съмнения", обясни намеренията си Никола Вапцаров пред журналисти. Той настоя и че е пуснал множество сигнали до ЦИК в днешния ден за купуване на гласове.

ГЕРБ не даде София: Фандъкова кмет за четвърти път (ГРАФИКИ)

По думите му в "Младост", "Люлин" и "Овча купел" данните били в тяхна полза. Той добави и че заради съмнения в изборни манипулации, могат да поискат и касиране на вота. От своя страна председателят на ОИК-София Полина Витанова посочи, че не знае на какво се дължат опасенията на Никола Вапцаров за манипулации на вота и изтъкна, че вътре в Арена "Армеец" има и представители на БСП и "Демократична България".