/ БГНЕС
„Тук говорим за безопасност. Това е най-важният приоритет за мен“, заяви столичният кмет
Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтираната ул. „Граф Игнатиев” в София. Станалите известни като „перки на акули” каменни блокове ще бъдат премахнати, след като няколко души се спънаха и нараниха. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.
 
„Възложила съм на главния архитект и проектантите да проучат възможностите за смяна. Тук говорим за безопасност. Това е най-важният приоритет за мен. Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване, защото да оставим трамвая да се движи без обезопасителни съоръжения също е опасно“, заяви кметът.

Как продължава ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“?
 
Докато бъдат избрани новите ограничители сегашните остават по улицата.
 
Само за седмица двама души пострадаха от ограничителите на столичната улица „Граф Игнатиев“, чийто ремонт продължава.

Изкъртиха ограничители край трамвайното трасе на „Графа“
 
В началото на март 48-годишна жена се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка и натъртвания. По ирония на съдбата пострадалата се оказа ватман. Според нея каменните триъгълни блокчета трябва да бъдат заменени с ограничителна жълта линия.
 
След този инцидент от „Пирогов“ казаха, че това е поредният пострадал от ограничителите на улицата. На 7 март възрастен мъж също пострада, след като се спъна в ограничителите, които веднъж бяха променени.

Днес също не се размина без инцидент - мъж се спъна в един от ограничителите и падна. Не е ранен сериозно.

Йорданка Фандъкова: Научихме си урока, че само работа не е достатъчна (ВИДЕО)
 
Въпросните блокчета, станали известни като „перки на акули“, бяха поставени по искане на „Пътна полиция“.
 
Поводи за оплаквания от страна на гражданите бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, така и криво наредени плочки, стърчащи кабели и тръби. В края на миналата година заради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата започна разследване за „длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки“.
БГНЕС