Двама работници на БДЖ загинаха, след като бяха блъснати от локомотив в София. Инцидентът е станал на жп мост край стокова борса '"Илиянци". 

Влак блъсна и уби човек край Полски Тръмбеш

Локомотивът е на частен превозвач. Служителите са блъснати докато са почиствали растителност от жп трасето.

“Тази сутрин в 09:23 ч локомотив с 500 тона товар заминава от гара Илиянци за "Топливо". След обработката на товара в "Топливо", той отново се връща за гара Илиянци в 10:10 ч. Предполагаме, че в близките 10 минути вероятно двамата работници, които са косели трева в близост до жп-линията, не са чули шумът от машината и са били блъснати. Починали са", заяви д-р инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на УС на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Локомотивният машинист ги е видял в последния момент. "Неговите твърдения са, че е карал с 20 км/час. В процеса на разследване ще установим и причините. Машинистът не е задържан”, каза още Скробански.

Загиналите работници са рязали клони и храсти и се предполага, че заради шума на машините, които са използвали те не са чули локомотива.

“Блъснати са двамата човека, нямат признаци на живот. Образувано е следствено дело. В момента МВР оказва съдействие основно по огледа ма местопроизшествието”, съобщи от своя страна вътрешният министър Калин Стоянов.
БГНЕС