Хората се събраха пред НДК и скандираха "Браво, Гешев" пред Съдебната палата
Контрапротест тази вечер поиска оставката на президента. Хората, които желаят той да освободи "Дондуков" 2, се събраха пред НДК и потеглиха на шествие по "Витошка" към Съдебната палата.

Полицаи с жилетки "антиконфликт" бяха застанали напреки булеварда, за да отделят този протест от другия, който пък иска оставките на кабинета и главния прокурор и малко по-рано също беше ситуиран пред Съдебната палата.

Точно пред стълбите й контрапротестът започна да скандира "Браво, Гешев" и  "Само Гешев". Тези възгласи бяха заменени от други по адрес на президента, на когото демонстрантите поискаха оставката с викове "Радев, оставка".

"Радев, на глупостите твои се смеят и децата, време е да си наложиш вето на устата", гласеше друг надпис.

След това президентът беше освиркан от множеството.

Гражданите издигнаха плакат с надпис "Не искаме гражданска война".

В същото време имаше не един и два транспаранта с лозунги в подкрепа на българската полиция.

Пред Съдебната палата хората скандираха също и "Полицаите са герои" по повод поведението им по време на продължаващите вече повече от два месеца протести.


Събираха се и подписи срещу блокирането на кръстовища в София.

Протест срещу властта в София (ВИДЕО)

Контрапротестиращите не се засякоха с другия протест, който също беше ситуиран по-рано пред Съдебната палата, но с искане на оставки на управляващите.

Техните опоненти обаче скандираха "Радев, позор", а един от демонстрантите изрази уеждението си, че протестът срещу властта е "обсебен от президента" и е "прикрит Кремълски метеж".