/ БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА
Светлините на коледната елха ще грейнат на 1 декември. Тази година тя ще бъде предНародния театър и ще има нов дизайн. Тя е висока 10 метра и ще бъде украсена с 200 различни по големина топки в цвят шампанско покрити с брокат. В запалването на светлините ще участват популярни лица от културата и спорта, като ще има и тържествен празничен концерт, съобщи Биляна Генова директор на дирекция Култура в Столична община.

Десет ще бъдат коледните базари тази зима на територията на София
, като осем от тях са нови. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който заедно с директорите на общински пазари представи програмата и визиите за коледните базари в София, съобщи БНР.

Коледни базари ще работят в Южния и Северния парк, на ул. "Съборна", в квартал Нови Искър, на "Герена", в парк "Възраждане" и при Римската стена в квартал "Лозенец". Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев поясни:

"Целта ни е тези базари да бъдат и културни средища. На тях ще има концерти на деца, на читалища, на детски градини. Площад "Славейков" е една от локациите, Колесен парк ще има там, ще има работилници за деца със специални потребности, творчески ателиета".

Ледена пързалка по подобие на тази във Виена и 10 коледни базара ще има София

На 1 декември в Княжевската градина ще бъде открит Леденият парк , който ще бъде с много разклонения и завои и ще бъде изграден по модела на ледената пързалка пред общината във Виена.

"Част от алеите на Княжеската градина ще бъдат заледени, работата напредва. Близо 4 дка ледена пързалка се правят от фирмата, която прави това във Виена. От 1 януари ще има безплатен достъп за децата от 9 до 11 часа сутринта", каза Георги Георгиев.
БНР