/ ВМРО
Коалиционните партньори на ГЕРБ в управлението - ПП и ДБ, издигат кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София. Отдавна в техните среди се шушука за това име и въпреки обструкциите на ДБ за червения му произход, свързан с Държавна сигурност, явно ще е той. Това написа в личния си Facebook профил общинският съветник от ВРО в СОС Карлос Контрера.

"Електоратът на ДБ след коалицията с БСП, последвана от коалицията с ГЕРБ ще трябва да преглътне и това. Спаси София, ако имаха два грама политически нюх, досега трябваше да са избягали от тази схема с 200. Явно обаче, както прогнозирах, пазарлъкът за някое и друго местенце в листата е твърде голямо изкушение... Е, Бонев няма да е кмет, вероятно няма и председател на Столичен общински съвет да стане, но такъв е животът. Работиш, блъскаш деня и нощя гербаджии, правиш им колажи, вдигаш скандали, шум и накрая на втора линия там отзад в масовката", допълни той.

Шефът на СОС: Най-голямата гордост е преходът, който направи градският транспорт

Прелюбопитно е каква кампания ще води проекто-кандидатът на ПП, ДБ и Спаси София Васил Терзиев при положение, че на национално ниво управляват с ГЕРБ, които иначе смятат да чегъртат от Московска 33. След като ПП и ДБ направиха общо управление с ГЕРБ и Борисов едва ли може да се вярва, че са алтернатива на ГЕРБ и Борисов в София. Логика, проста логика. Освен това веднъж излъгаха избирателите си, че никога с ГЕРБ (цитирам Христо Иванов), значи и за София нямат проблем да ги излъжат никога с ГЕРБ, а после управление с ГЕРБ. А гласувалите за тях против ГЕРБ ще пият една студена вода. Долу-горе така се очертава.

"Донякъде съжалявам Спаси София и самия Бонев, които системно работеха за местните избори, а накрая се вързаха и продадоха точно на "шарлатаните" по Румен Радев... На всичко отгоре спасителите ще трябват кампания на кмет, който нито има някаква представа от софийските проблеми, нито някога е имал политическа или гражданска позиция по софийски теми, нито въобще има представа що е то администрация и как работи местната власт. Да не говорим, че покрай ПП и ДБ Бонев и компания ще трябва да помагат в Столичния общински съвет да бъдат вкарани като съветници абсолютни дилетанти и партийни парашутисти. Дори и Терзиев по някаква чудо да спечели кметския пост есента (защото е тотално неразпознаваем за широката публика), то евентуалното му управление ще е пълен провал от от самото начало, точно защото нито той, нито ПП имат въобще представа как функционира местната власт и по-конкретно какво и как трябва да се прави в София. Имам усещането, че ПП и ДБ се опитват да подарят победата за кмет на ГЕРБ", пише още Контрера.