Гражданите срещу „Топлофикация“ - епизод пореден. Този път не за надписани сметки, а заради блокиран достъп до входовете им заради разбит паркинг, който стои разкопан вече 4 месеца. И това не е всичко. Жителите на столичния квартал "Илинден" нямали топла вода до средата на септември и до днес не знаят кога ще бъде възстановен паркинга.

След като разбраха за репортаж на NOVA, от „Топлофикация” поставиха мостчета, по които да преминават гражданите от паркинга към входовете на блокове. Стеснен е и периметърът на оградата.

„Не съм виждал толкова работници тук. Работиха бързо, сложиха бордюри. Сложиха мостчета, понаместиха оградите. Тук имаше и много боклуци”, сподели домоуправител на един от блоковете.

Жителите на квартала споделиха, че достъпът на жилищните кооперации е бил ограничен. Ремонтът е станал причина за два инцидента – жена е със счупена ръка след падане, друг пък с изкълчен глезен. Ремонтът рефлектирал върху дейността на малките предприемачи в района.

„Имаме гаранционен срок. Паркингът трябваше да бъде приключен края на септември. Не беше приключени заради технически проблем – когато полагаме новите тръби на „Топлофикация”, те са свързани със система за течове и аварии. За паркинга имахме проблем, тази система даде дефект.

Имаше огради тук постоянно, отчитам, че стесняваха пътя до входовете, но по никакъв начин не компрометираме благоденствието на хората”, обясни Ирен Димитров – представител на фирмата – изпълнител. Той подчерта, че ремонтът ще приключи до края на седмицата.
NOVA