/ Столична община
През ноември се очаква да е готова нова детска градина за 12 групи в район „Студентски“
"В момента в София се строят 15 детски градини и ясли. Очаква се до дни 3 от тях да получат удостоверение за ползване. Те са в районите "Лозенец", "Овча купел" и "Подуяне". До края на тази година в "Надежда" ще започне изграждането на нова детска градина".

Това каза кметът Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на нова детска градина за 12 групи в район "Студентски" „Приказен свят“, съобщиха от Столична община.

1891 свободни места за самостоятелните детски ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата

На проверката присъства и зам.-кметът по строителство инж.Ангел Джоргов и зам.-кмета на район „Студентски“ Искрен Арабаджиев. Строителството на детската градина  в район „Студентски“ е на финала.

Старата сграда, която беше с етернитови панели, е изцяло реконструирана и преизградена на ново и е направена топла връзка към новата. В новата сграда ще има 5 групи.

Район „Студентски“ провежда процедура за доставка на обзавеждане и оборудване и се очаква скоро да бъде избран изпълнител. Сградата е построена със средства от бюджета на общината, като инвестицията е около 3,8 млн. лв. Очаква се през ноември да бъде готова.

Предлагат алтернативно решение за деца, неприети в детски градини

Всички районни кметове, които имат готовност за строителство на детски градини, имат гарантирани от Столичната община средства, каза също кметът Фандъкова.

В район "Студентски" се предвижда строителство на нова детска градина, която ще е за 15 групи. Очаква се до края на годината да има избран изпълнител и да започне проектирането на обект, каза също столичния кмет.

Фандъкова посочи, че освен строителство на нови детски градини на общински терени се работи и за изграждане на детските градини на партерните етажи в частни сгради.