Не се предвижда увеличение на цената на билета в градския транспорт. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на NOVA.

Кметът на София коментира щетите след ураганния вятър у нас.

Увеличиха заплатите на работещите в градския транспорт в София

„Лошото време продължава вече трети ден. Получили сме нас 220 сигнали за паднали дървета, клони, ламарини. Всички екипи са мобилизирани и работят денонощно. Кодове за силен вятър е  в сила и днес. Молбата ми е да бъдат закрепени всички предмети по балконите”, каза Фандъкова.

И поясни, че вследствие на бурята има един пострадал със счупена ръка.

„Нека всички бъдем предпазливи по време на буря. Само в парковете са паднали 30 дървета”, каза още кметът на столицата. 

Йорданка Фандъкова коментира и какво е положението с местата в детските градини в столицата. „Тази седмица започна кандидатстването за обявените свободни места във всички детски градини и ясли в София. През май ще бъде извършено класирането и тогава ще стане ясно колко деца са кандидатствали и колко са приети”, обясни кметът.

Целта е до края на 2023 г. да се осигури места за децата  от 3 до 6 години. Над 42 млн. лв. са заложени за строителството на 22 нови детски градини. 14 от тях се очаква да бъдат готови до края на годината.

Фандъкова увери, че строителството на детските градини върви, колкото се може по-бързо, но населението в София се увеличава с неимоверни темпове. 

При строителството на детски градини има истинска децентрализация, подчерта Фандъкова

„Районните кметове получават финансиране и имат възможност да предлагат решения. Да, за съжаление има райони в които се бавят – като Красно село”, каза тя.

 
NOVA