/ iStock
До няколко дни ще започне ремонт на общинския път Моравица – Мездра, ползван за обходен маршрут до София, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) във Враца главен инспектор Христо Димитров.

Той посочи, че след сигнално писмо, изпратено до община Мездра, са предприети нужните мерки за обезопасяване на пътната мрежа. 

„Тази сутрин проведохме среща с областния управител, с кмета на Мездра, с директора на ОД на МВР – Враца и с началника на охранителна полиция, на която стана ясно, че има изпълнител, който ще извърши ремонта“, каза инспектор Димитров. 

По думите му при извършване на дейностите движението към София ще бъде пренасочено през селата Паволче и Челопек, а идващите товарни автомобили към Враца ще бъдат отклонявани на Златна Панега. 

Темата коментира и кметът на Мездра Иван Аспарухов, който каза, че участъкът Моравица – Мездра е бил ремонтиран преди няколко месеца, когато е станало ясно, че ще се ползва за обходен маршрут. „На ден преминават най-малко по 2 000 тира и общо около 10 000 превозни средства. Трафикът е денонощен. Това е път, който е правен преди петдесет години и не е предвиден за подобно натоварване“, каза Аспарухов.

По думите му след срещата тази сутрин се подготвя техника и се прави организация, така че да бъде максимално обезопасен процесът по предстоящия ремонт и извършен за кратко време. Средствата ще бъдат от бюджета на община Мездра, каза още кметът. 

Припомняме, че от края на юни се въведе временната организация, свързана със спирането на движението в участъка Мездра – Лютидол – п. в. „Новачене на път I-1 и пренасочването му по обходни маршрути. Промяната в организацията се наложи за продължаване изграждането на пътните възли на две нива – Мездра, Дърманци и Ребърково, и модернизацията на пътя Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-и километър. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Лиляна Рашкова, БТА