/ Община Враца
В парковете и градините на София това лято цветните фигури ще бъдат заменени със зеленина, съобщават от Столичната община.

Предвижда се да бъдат запазени цветни фигури на две места през цялата година - цветното слънце пред народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и гербът на София при алея "Яворов".

Алеите в Южния парк останаха пусти въпреки топлото време (СНИМКИ)

В момента в парковете и градините на София цъфтят пролетните цветя лалета, теменужки, които бяха засадени миналата есен.

От общината са решили да се откажат от някои допълнителни разходи, за да се спестят средства във връзка с новата ситуация.

Столичната община предлага: След като заработят пазарите, търговците да плащат половината от наема

Двете фигури ще напомнят за цветята, които догодина отново ще ни радват и за градините, в които отново ще можем да се разхождаме. Останалите места ще оставим зелени през лятото и есента, каза кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентъра на общината.

Продължава засаждането на нови дървета покрай улиците и булевардите, като част от мерките за по-чист въздух. Започна засаждането на 1100 дървета през тази пролет, както и засаждането на 800 млади фиданки в Борисовата градина.