Борисов иска общинска полиция за борба с трафика
Борисов иска общинска полиция за борба с трафика / снимка: DarikNews, Надя Коцева
Борисов иска общинска полиция за борба с трафика
19232
Борисов иска общинска полиция за борба с трафика
  • Борисов иска общинска полиция за борба с трафика

Кметът на София Бойко Борисов отново призова МВР да отпусне 50 полицаи, които да са на работа към общината и да помагат за регулиране на трафика. Тази идея почти беше реализирана миналата година, но пропадна в последния момент. Според Борисов това е единственото нещо, което още трябва да се направи, за да се облекчи движението. Борисов каза това при откриването на Единен информационен център към Центъра за градска мобилност.

На телефон 0700 13 233 вече се дава информация за движението на градския транспорт, както и за паркирането в "Синята зона". През сайта на Центъра за градска мобилност на адрес www.sumc.bg може да се влезе в т.нар. "виртуални табла", където се вижда кога дадено превозно средство ще бъде на съответната спирка. „Сега вече всички превозни средства от градския транспорт имат GPS, но остава нерешен въпросът с общинските полицаи, каза кметът Бойко Борисов и добави:

„Ако ние имахме 50 полицаи, които да отговарят само за трафика, сега когато от този център или от другия се види къде има нарушение на разписанието, отива полицаят на съответното място, отпушва бързо движението и трафикът се възобновява - автобуси, тролеи, трамваи вървят по разписание.