Сливен
Сливен / областна администрация Сливен
Деца от Сливенска област получиха златни сърца за добрите си постъпки. Отличията връчи областният управител Чавдар Божурски на тържество в администрацията.  „За мен е чест от името на нас, възрастните, да ви поздравя за огромната съпричастност, която сте проявили към съученици в нужда, възрастни в беда, общополезни каузи”, заяви областният управител.

ученици
областна администрация Сливен

„Няма нищо по-вдъхновяващо от добрия пример, защото той излъчва посланието „Предай нататък”.  Духовните ценности не са от нито от днес, нито от вчера.  Но за да ги има утре, е нужно семейството, училището, обществото да не отстъпват от тях и да изразява уважението си”, каза още той и изказа благодарност към родителите, учителите и близките на децата за това, че са подкрепили и поощрили достойните  дела на децата.

Сливен
областна администрация Сливен


 
Златен медальон във формата на сърце и грамота получиха  Елена Карадимова, ученичка от ІV клас в СУ „П. Яворов” в Сливен за дарената компютърна конфигурация на детската градина в с.Стара река и участие в благотворителни акции, Зейра Асенова от V клас в ОУ „Христо Ботев” в с.Самуилово за оказаната помощ на припаднало пред сградата на училище дете, Пламен Проданов от V клас в СУ „Йордан Йовков” за намерен в коридора на училището и върнат мобилен телефон.
 
Носителите на приза бяха излъчени от нарочна комисия, създадена в Регионалния инспекторат на образованието, който е съорганизатор на събитието. В РУО са постъпили 33 номинации за ученици и ученически колективи от 17 училища в общините Сливен, Нова Загора и Твърдица. Комисията излъчи и носители на колективния приз  „Златно сърце”.

ученици
областна администрация Сливен

Началникът на РУО д-р Бисерка Михалева връчи грамоти и торти на учениците от Х-а клас в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в Сливен за набирането на 1036,80 лева от благотворителна кампания, които са били дарени за лечението на Стилиян Колев от Сливен, на доброволческия клуб в Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов”  за многобройните благотворителни акции в помощ на нуждаещи се възрастни и деца, на учениците от ІІІ-а клас от ОУ „Св.Паисий Хилендарски” в с.Сотиря, които са събрали средства за лечението и закупуването на очила на дете със зрителни проблеми.
 
Сертификати за добри постъпки „Златно сърце”  получиха 41 деца от областта.  Гости на празника бяха зам.областният управител Димитринка Петкова и зам.кметът на Сливен Пепа Чиликова. Шестокласникът Иван Едрев от ППМГ „Д.Чинтулов” поздрави с музикално изпълнение наградените ученици.
 
Наградите „Златно сърце” са учредени през 2006 г. в ПМГ „Добри Чинтулов” с цел да си популяризират добрите дела на децата и да се изрази благодарност за достойното им поведение. През 2010 г.  инициативата започва да се осъществява от РУО и в нея се включат учебните заведения от цялата област. От  2015 г. областният управител на Сливен е домакин и спомоществовател на наградите.