Жилище и работа осигурява общината на самотна майка с три деца
Жилище и работа осигурява общината на самотна майка с три деца / Дарик Сливен, Архив

Ръководството на Община Сливен взе решение да съдейства за работа и осигуряване на жилище на самотната майка Даниела Колева. Тя има три деца, които в момента са настанени в приемни семейства заради лошите условия, в които живеят и липсата на доходи. Това обяви заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. Чиликова се свърза с майката и разговаряха, кадето стана ясно, че жената се нуждае от работа, жилище и възможност децата й да посещават детска градина.

„Имаме възможност да се погрижим за Даниела. До този момент тя не е кандидатствала за общинско жилище. Със заповед на кмета Стефан Радев е сформирана комисия, която ще разгледа нейния случай. Имахме уговорка да се видим в понеделник по въпроса за намиране на работа, но аз още днес имам решение за нея", каза Пепа Чиликова.Тя информира, че още днес Даниела ще бъде представена на нейния работодател. Самотната майка ще започне работа още в понеделник в Дома за стари хора.

„На този етап първите три месеца ще започне работа по поддръжка на хигиената, като ще бъде обучавана в грижи за потребителите. Евентуално след три месеца тя ще започне на друга позиция", посочи зам.-кметът.

Пепа Чиликова се надява, че до края на следващата седмица ще бъде решен проблемът с осигуряване на жилище за Даниела. Независимо къде ще се намира то, е осигурена и възможност трите й деца да посещават детска градина.