Заседава Общински съвет - Сливен
Заседава Общински съвет - Сливен / netinfo

Последната за годината сесия на Общински съвет – Сливен ще се състои днес. Местният парламент ще трябва да изслуша и гласува 29 точки, като започне с три свои решения от предишната сесия, които областният управител е счел за незаконосъобразни и е върнал за повторно разглеждане.

Съветниците ще приемат и план за работата си през първото тримесечие на новата година. Според предварителните разчети през януари местните парламентаристи ще трябва да разгледат и гласуват Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги,

Наредбата за размера на местните данъци, както и Наредбата за реда и условията за превоз на пътници и багаж с обществен транспорт. Също през януари ще се одобри Общия градоустройствен план на град Сливен.

Ще се разгледа и решение за прекратяване на договора за концесия на Колодрума на територията на Градската градина.

В предварителния дневен ред са залегнали също избор на управител на Обреден комплекс до провеждането на конкурс, предложение за отпускане на награда – 13-та заплата на кметовете и кметските наместници, както и приемане на подробни устройствени планове на някои селища от общината.