/ Община Сливен
В село Гавраилово започва празникът „Златна праскова“ 2018. Откриването на празника ще бъде на 26 юли, четвъртък, от 10:00 часа на площада пред читалището в селото.

В 10.45 часа в салона на читалище „Слънце-1928“ ще започне кръгла маса на тема „Състояние и тенденции при производството на праскови“, в който ще се включат водещи специалисти от Института по овощарство-Пловдив.

Областният управител бе гост на мотосъбора "Кипилово - 2018" (СНИМКИ)

В 11:00 часа ще бъде лекцията „Възможности и подпомагане на малки стопанства по „Програмата за развитие на селските райони 2014-2020“ , в това число и подготовка за проектни предложения по Подмярка 4.1.2 „Инвестиции в земеделските стопанства по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“.

Лектор ще бъде д-р Димитър Ванев от Националната служба за съвети в земеделието. Ще се проведат още дискусия и представяне на препарати за растителна защита.

Процедурата "Насърчаване на предприемачеството" предизвика завишен интерес в Сливен

Програмата на „Златна праскова“ 2018 предвижда пак в четвъртък, в 12.30 часа посещение на линия за заготовка на праскови за износ „Българска праскова“, демонстрация на земеделска техника, прикачен инвентар и капково напояване.
 
Любители фотографи ще имат възможност за изява в конкурс на тема „Най-вкусната българска праскова“. През целия ден ще има и други конкурси, сред които „Мис Праскова“, „Най-бързо ядене на праскови“, „Най-добра прасковена ракия“ и други. Програмата включва и изложби.

Ново защитено жилище ще има в Сливен

Първата от тях се открива тази вечер в 18.30 часа в кметството. Тя е на художника Димитър Рачев от селото и е озаглавена „Спомени от село Гавраилово“. Празникът ще завърши с изпълнения на певци и музиканти от Долината на прасковите.

Организатори са Община Сливен, Министерство на земеделието и храните, кметството и читалището в село Гавраилово, Институтът по овощарство-Пловдив, Организацията на производителите на праскови „Българска праскова“, Националната служба за съвети в земеделието.

Празникът „Златна праскова“ се провежда под патронажа на Министъра на земеделието и храните.
Община Сливен