/ Областна администрация Сливен
Приоритет са проектите на жени-предприемачи, младежи до 29 години и лица от 50 до 64 години
Започва прием на проектни предложения по процедура „Насърчаване на предприемачеството“, съобщиха от Областната администрация в Сливен.

Приемът бе обявен от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентноспособност“ към Министерството на икономиката, която е управляващ орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност 2014-2020“.

Над 244 европроекта са защитили общините и бизнесът в Сливенска област

Целта на операцията е да се създадат и развият нови предприятия в приоритетни сектори на Националната стратегия за насърчаване на малките и средни предприятия и в специфичните сфери, свързани с преодоляването на европейски и регионални предизвикателства.
 
От Областния информационен център в Сливен съобщиха, че общата стойност на процедурата е за близо 67,2 млн. лева. Минималният размер на финансовата помощ за всеки индивидуален проект и 50 хил.лева, а максималният – 200 хил.лева.

Безвъзмездното финансиране възлиза на 80 процента. Процедурата е насочена към микро, малки и средни предприятия, които са регистрирани след 31 декември 2016 година.

При оценка на подадените проекти приоритет ще бъде даден на жените-предприемачи, на младежите до 29 и лицата от 50 до 64 години, които се изпълняват в една от тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация. Приоритет ще бъде даден и на проекти на кандидати, които са регистрирани и имат седалище на територията на 15 области в страната, сред които е и Сливенската. 

Над 125,3 млн.лева са влезли в Сливенска област по европроекти

Документите се подават изцяло по електронен път, с квалифициран електронен подпис в срок до 16:30 часа, на 5 септември или до 16:30 часа, на 7 ноември. Пълният пакет от необходими документи е публикуван в www.opic.bg и в www.eufunds.bg
 

„Проявяващите интерес могат да получат подробна информация за изискванията по процедурата и на място при нас, в Областния информационен център. Центърът се намира в сградата на община Сливен“, заяви Весела Омайникова, управител на ОИЦ-Сливен.