/ iStock/Getty Images
Той е криминално проявен, а откраднатите вещи са намерени
Задържаха мъж за серия от кражби в Сливенско, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

Криминалистите на участък „Градец“ започват работа по случая на 15 ноември, след получени сигнали за три взломни кражби, извършени предната вечер от различни места в селото.

Заявени са кражби на инструменти от частен имот, както и пари от аптека и пощенската станция в селото. Входните врати на обектите са били взломени. След разследване до края на деня полицейските служители са имали насоки по разследването.

След акция в Сливен: Задържаха млад мъж за серия грабежи в казина (ВИДЕО)

На 16 ноември след свършена голяма по обем работа извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 23 години от същото село. Задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. В хода на полицейските действия инкриминираните вещи са намерени заровени в близост до частен имот.

Те са иззети и приобщени към досъдебното производство. По време на разследването полицейските служители са намерили и други вещи, обект на кражби, работата по които продължава.  

ОД на МВР-Сливен


От началото на 2021 година полицейските служители от участък „Градец“ са разкрили 122 престъпления от заявени 159. Патрулните екипи се отзовават на ежедневни сигнали  за нарушаване на обществения ред и нощната тишина, като от началото на годината са иззети 24 музикални уредби. 

Участък „Градец“ към Районно управление-Котел обслужва селата Градец, Жеравна, Мокрен, Пъдарево, Седларево, Катунище, Медвен и Нейково с население малко над 10 000 души, като само в село Градец те са 5400. За осигуряване на обществения ред и противодействие на битовата престъпност в този район се грижат 11 полицейски служители 

Ежедневно се осъществява контрол по пътна безопасност, обходи през деня и през нощта на населените места. Извършват се операции по опазване на горския фонд и селскостопанската продукция.