Движението между 7 и 9-ти км по АМ Струма е пренасочено в едното платно заради срутване
Движението между 7 и 9-ти км по АМ Струма е пренасочено в едното платно заради срутване / iStock/Getty Images
Задържани за кражби при специализирана операция на полицията в село Градец. На 11 февруари на територията на селата Градец, Медвен и Пъдарево е осъществена специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен. Това съобщиха от полицията.

Извършени са проверки на търговски обекти, 80 превозни средства и 137 лица. Осъществен е контрол на лица с криминални прояви. Установени са извършители на кражби, извършени в други региони. В рамките на операцията е получен сигнал за кражба на битова техника и покъщнина от къща в село Пъдарево.

В резултат на проведените незабавни действия извършителите са задържани- двама мъже на 29 и 20 години от същото село. По случая е образувано досъдебно производство. В търговски обект в село Градец, управляван от жена на 53 години, е установена незаконна търговия с тютюневи изделия. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са установени 29 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за здравето.

Съвместните операциите на прокуратура и полиция по противодействие на битовата престъпност в малките населени места на ОДМВР-Сливен продължават.