/ ВиК Сливен
 „ВиК“-Сливен извърши рехабилитация на поредната занемарена стара чешма в парка Хамам баир, която се намира на 400 метра от паметника на върха. Миналата седмица служителите на район Сливен на водното дружество разчистиха обраслото с гъста растителност и храсти пространство край чешмата, подмениха довеждащата тръба, възстановиха прекъснатото водозахранване, монтираха нов кран и канелка. В близките дни „ВиК“ ще обособи край чешмата място за отдих с две пейки, за гражданите, редовно изкачващи Хамам баир.

Откриването на възстановената чешма ще стане днес, с участието на зам.-кмета на общината Пепа Чиликова и в навечерието на предстоящото почистване на парка с доброволен труд.

Това е втората стара чешма на територията на Хамам баир и третата в кв. "Клуцохор", която ВиК възстановява. Миналата година е била основно ремонтирана разрушената канализация и водохващането на друга чешма в началото на стълбите към Хамам баир.

Служителите на водното дружество са се погрижили да я предпазят от замръзване, като спират водата през зимата и я пускат отново през пролетта. Освен осигуряването на Хамам баир с питейна вода, за жителите на кв. Клуцохор е обновена и занемарената доскоро чешма зад  Клуцохорската баня.

През есента водопроводната система на чешмата е била изградена отново. Захранването на старите чешми е трудно да бъде намерено, затова то се изгражда наново, каза началникът на район Сливен на „ВиК“ Милен Павлов. По разпореждане на управителя на водното дружество инж. Севдалин Рашев, наред с ежедневната си работа, служителите на „ВиК“ не отминават ремонта на всяка открита от тях занемарена градска чешма.