/ Община Сливен
На записа се вижда гражданин, който изхвърля кофа с течност на игрището за волейбол
"Вандалска проява на спортната площадка в кв. „Република“ беше установена от запис на видеокамерите в Центъра за наблюдение към Община Сливен", съобщи управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ Петко Чолаков.

На записа се вижда гражданин, който изхвърля кофа с течност на игрището за волейбол - по информация на дружеството в кофата е имало фекалии, след което прерязва и мрежата на спортното съоръжение. Записите от камерите за видеонаблюдение са изпратени в полицията за установяване на извършителя.

„За съжаление, подобни вандалски прояви се наблюдават във всички паркове в Сливен. Редовно се трошат детски и спортни съоръжения, както и монтираните осветителните тела около тях, извършват се и кражби, което като щети коства хиляди левове на Общината.

Откраднаха пари от жилище в Сливен

Гражданите би трябвало да ги ползват с удоволствие - майки с деца, младежи да спортуват, но сме свидетели на постоянни вандалски прояви и унищожаване“, посочи Петко Чолаков.

В тази връзка той заяви, че Община Сливен, е предприела мерки относно безопасността, както и предотвратяване на вандалски и хулигански прояви в парковите съоръжения с разширяването на периметъра на системата за видеонаблюдение. В момента се изгражда такава и в парк „Асеновец“.

„Сигнализираме органите на полицията за нарушенията, оттам следва установяване на извършителите, извършват се разследвания по случаите, потърсена им е и отговорност за покриване на щетите.

Проблемът е във вандалщината, която унищожава нещо постигнато с много труд и много средства“, заяви още Чолаков. Той използва случая и отново призова гражданите да бъдат съвестни и отговорни, да пазят и ползват съоръженията по предназначение.

„Нека се стараем да бъдем добри стопани на създаденото в града и да му се радваме всички“, допълни още управителят на общинското дружество.