Учителите в Сливен искат колективен трудов договор
Учителите в Сливен искат колективен трудов договор / netinfo

Община Сливен не е пожелала да сключи колективен трудов договор със синдикалните учителски организации. Представителите на общината са напуснали масата за преговори с уговорката, че те ще продължат на по-късен етап. Това съобщи Лидия Димитрова - председател на Независимия учителски синдикат в Сливен.

Според нея причината синдикатите да поискат да подпишат колективен договор с общината е, че директорите на училища, които имат право да сключват такива договори, не го правят, изтъквайки различни бюрократични и субективни причини. ”Ще искаме увеличаване на заплатите на училищната администрация, защото в момента непедагогическият персонал получава минимална работна заплата,” каза Димитрова.

Такъв колективен договор на територията на Сливенска област е подписан единствено с община Нова Загора. Сливен през последните два дни бе домакин на регионална работна среща на ръководството на Независимия учителски синдикат с представители на общинските координационни съвети на Сливен, Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.