Съветниците ще разглеждат 51 точки
Съветниците ще разглеждат 51 точки / Дарик Сливен, Архив

Рекорден брой точки ще бъдат разгледани на редовна общинска сесия в Сливен. Общо 51 предложения са заложени в дневния ред на заседанието, което е днес.

Местните парламентаристи ще започнат с питания и отговори. Общинските съветници ще разгледат изменения на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги , изменения и допълнения  на Наредбата за обществения ред, промени в ръководството на Комисията за установяване  на конфликт на интереси.

В дневния ред е заложено разглеждане изменение на списъка на общинските жилища по предназначение, изменение на бюджета за 2014, упълномощаване на кмета да сключи договор за кредит с „Фонд за органите на местното самоуправление в България” – ФЛАГ, за поемане на краткосрочни кредити с цел реализация на проект”Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Ямбол”, проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони”.

Общински съвет Сливен ще трябва да даде съгласие за продажба на поземлени имоти в горските територии в землището на село Раково.

Заседанието на Общински съвет Сливен ще се проведе днес от 9 часа.