/ община Твърдица
Самодейни състави и групи от Народно читалище „Св. Св.Кирил и Методий 1914”-вокална група „Романс, клуб за народни хора „Балканско цвете”, средношколски танцов състав и самодеен танцов състав, както и възпитаниците на музикална школа в Твърдица участваха в празника „Балканът пее и разказва”.

фестивал Елена
община Твърдица

Сред официалните лица на празника бяха кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов, зам.-кметът Петко Борисов и секретарят Пламен Курумилев. Под звуците на химна „Хубава си, моя горо” кметът на Община Елена Дилян Млъзев издигна знамето на празника.

В приветственото си слово той изтъкна, че „празникът „Балканът пее и разказва“ е уникален в българската съкровищница от празници и фестивали със своята дълголетна история, с традиции, съхранени и развивани през годините от родолюбиви и талантливи балканджии”.       

фестивал Елена
община Твърдица


Участваха повече от 250 участника в близо четири часова програма, която беше наблюдавана и аплодирана от многобройна публика. В края на празника се проведе надиграване, което спечели двойката от Твърдица.

        
Град Твърдица е посрещал празника през 1983, 1998, 2004, 2010 и 2016 г., а следващото му домакинство ще е през 2022 г.