Съдът глоби брата на Веселин Георгиев - Батко
Съдът глоби брата на Веселин Георгиев - Батко / архив Дарик Сливен

Районен съд - Сливен е признал за виновен Емил Георгиев за това, че в декларации в Областно пътно управление - Сливен е подал невярна информация. В документа е отбелязано, че в дружество „Биндер" АД - Сливен /Георгиев е юридически представител на „Перфект инвест холдинг" в съвета на директорите на фирма „Биндер"/ няма член на управителния орган, който да е свързано лице по смисъла на Закона за държавния служител със служител на ръководна длъжност при възложителя - Фонд „Републиканска пътна инфраструктура" - София.

Това е станало за периода 10.12.2006 г. до 07.10.2007 г., уточняват от съда. Емил Георгиев обаче е  брат на тогавашния директор на Фонд „Пътища" - Веселин Георгиев. На основание чл. 78 А от Наказателния кодекс Районният съд в Сливен освободи от наказателна отговорност обвиняемия Емил Георгиев и му наложи административно наказание - глоба от 2 500 лева.

Съдът наложи същите наказания по същите обвинения и на Динко Пенев, изпълнителен директор на фирма „Биндер" и член на съвета на директорите и на Жеко Желязков, член на съвета на директорите на пътната компания.

Решението подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Сливен.