/ iStock/Getty Images
Даниел Хъл е задържан от 13 септември
Районна прокуратура в Сливен предаде на съд английския пастор Даниел Хъл. Той е обвинен за това, че е извършвал действия на полово удовлетворение с лица от същия пол, като използвал положението им на зависимост, съобщава NOVA.

Става дума за осем момчета, като от тях пет не са навършили 14-годишна възраст към момента на извършване на деянията. Те са осъществени в различни периоди от 2018 г. и 2019 г. в град Сливен. Престъплението  е извършено при условията на продължавано такова, съобщават от прокуратурата.

Издирван и осъждан британски педофил стана пастор в Сливен

От 13 септември 2019 г. Даниел Хъл е задържан под стража в Районния съд в Сливен. Той е пристигнал преди повече от три години в Сливен. Тогава пасторът е върнат с Европейска заповед за арест в британски затвор, където лежи 15 месеца за педофилия. След излизането си Хъл се връща отново в квартал „Надежда”, въпреки забраната да напуска Англия и да доближава деца.

За Даниел Хъл стана ясно от репортаж на Би Би Си,  който става ясно за престъпното минало на педофила. Журналистите са изгонени с камъни от живеещите в квартала. След излъчването последва арест на пастора.
NOVA