Сливен
Сливен / Дарик Сливен
Aкция за безплатен обмен на книги се проведе в Деня на славянската писменост и култура под вековната корона на Стария бряст в Сливен. Там жителите и гостите на града имаха възможността да разменят книги от различни жанрове безплатно.

Сливен
Дарик Сливен

И тази година в събитието се включиха десетки любители на писменото слово и размениха стотици книги. Най-голям интерес бе проявен отново към руската литература, както и към световните класици.

Сливен
Дарик Сливен


Организатори на „Свободната книжарница“ са усмихнати младежи, почитатели на изкуството. Основната цел на инициативата е да докаже, че книгите са безценният източник на знание, а не средство за печалба.  „Свободната книжарница“ е уникална възможност за сближаване на хора от различни възрасти и почитатели на различни жанрове. Тя подтиква обмена на идеи, мнения и емоции между четящите. Инициативата е превърната в успешен начин да се почете светлия празник и да се докаже, че „Мишката няма да изяде книжката“ – хартиеното слово няма да бъде заменено от електронното. Организаторите на събитието умело показват, че споделянето може да бъде приложено и извън социалните мрежи, като създават инициативата на принципа размяна на книги.

Сливен
Дарик Сливен


Тази идея е толкова голяма, колкото е голяма любовта на хората към книгите. Тя набира популярност както в страната ни, така и в Европа. Споделянето на идеи по цял свят е възможно само с един бутон на компютърните устройства, затова пресъздаването му в реалността ще бъде много успешно не само у нас.

От 2013-та година „Свободната книжарница“ набира популярност както в град Сливен, така и в страната ни.