Спокойно начало на изборния ден
Спокойно начало на изборния ден / Sofia Photo Agency, архив

Изборният ден започна в спокойна обстановка, съобщават от Областната дирекция на МВР-Сливен. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално.

Към 6.30 ч. днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на ОИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 351 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на група „Български документи за самоличност" в ОД МВР-Сливен и районните управление в Котел, Нова Загора и Твърдица издават и в днешния ден, от 8.00 до 18.30 ч., удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес на открита телефонна линия в МВР: 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и izbor@mvr.bg.