старши комисар Димитър Величков
старши комисар Димитър Величков / Дарик Сливен
Постигнати са значителни успехи в борбата с наркоразпространението и незаконната търговия с тютюневи изделия  
889 престъпления са регистрирани от началото на годината до сега в Сливенска област. Наблюдава се спад с 11% при престъпленията против собствеността, с 10% при грабежите, 9,2% при кражбите, с 40% при измамите и 29% при престъпните посегателства спрямо МПС. Това съобщи директорът на ОДМВР Сливен старши комисар Димитър Величков.  

Установени са 102 водачи, управлявали след употреба на алкохол и упойващи вещества, което е с 54,5% повече от миналата година, поради засиления контрол и ежедневните специализирани операции по пътна безопасност. Сред приоритетите в работата на полицията е борбата с производството и разпространението на наркотични вещества са постигнати значителни резултати.Образувани са  77 досъдебни производства, което е с 37,4% повече от 2017 година. В борбата с незаконната търговия с тютюневи изделия са насочени значителни средства и ресурс. Регистрирани са 47 преписки, иззети са 230 000 къса цигари без бандерол и 277 килограма тютюн. Образувани са 6 бързи и 9 досъдебни производства. 200 000 къса контрабандни цигари са иззети при рутинна проверка в град Нова Загора на 30 май.

„Едно от основните неща, които са приоритет на Министерството, така и на Областната дирекция, е подобряване на взаимодействието с местната администрация и кметовете в населените места”, отбеляза Величков. Създадени са мобилни екипи за покриване на местата без постоянно полицейско присъствие. Проведени са срещи с кметовете в населените места в областта.

Създадена е организация за ефективна работа на мобилните екипи, добра обратна връзка с населението, което включва приемане на сигнали и навременната реакция на институциите, коментира още старши комисар Димитър Величков.