Сливенски общинари с коледна награда
Сливенски общинари с коледна награда / Дарик Сливен, архив

Който от общинарите е заслужил, ще получи някой и друг лев. Така кметът на Сливен Йордан Лечков отговори на винаги актуалния в края на годината въпрос за 13-та заплата.

Той обясни, че това нямало да е заплата, заради съобразяване с даденостите, но имало местен бюджет и кметът ще вземе управленческо решение, че смята за необходимо да награди някого, а по темата повече се спекулирало политически. По думите на Лечков годината е била изключително тежка и имало хора, които, под неговото пряко ръководство и наблюдение, работели от сутрин до вечер и не щели да получат възнаграждение, макар и минимално. Кметът не уточни кой ще получи допълнително възнаграждение, тъй като не обичал да се шуми в тази насока. Който е работил диференцирано ще получи награда, който не - това, което му се полага по закон.

„Тази година имахме много работа, особено по водния цикъл, пък и да сме нямали, прокуратурата толкова много работа ни отвори. Така че трябва да дадем награда на тези хора, които печатаха и разпечатваха и копираха документи. И за МОСАД даже разпечатахме, а от Светия Синод ми се обадиха и казаха, че са сърдити и само те не са ни проверявали. Тези добри хорица - общинските съветници, само дотам не са пратили жалба", коментира Лечков.