духови оркестри
духови оркестри / община Сливен
Сливен ще се побратимява с италианския град Алба и сръбския град Ниш. Това съобщи зам. кмета на общината Стоян Марков и уточни, че общината кандидатства по Програма „Европа за гражданите“ — безвъзмездни средства за действия за 2018 г. Целта е да се насърчат европейските граждани да вземан активно участие в развитието на Европейския съюз.

Проектът се фокусира върху честването на определящи моменти и отправни точки в съвременната история на Европа и е подкрепен от комисията за международно сътрудничество към Общински съвет Сливен, добави още Марков. „Програмата „Европа за гражданите“ ще даде големи възможности, с които ще обменим добри практики както в управлението, така в областта на културата, образованието, социалните дейности, здравеопазването”, коментира още зам. кмета.

В Сливен се проведе форум „Бъдещето на Европа”, на който ръководителят на Председателството на Европейската комисия в България Огнян Златев акцентира върху предстоящите догодина европейски избори, изготвянето на Бюджета на Европа, ползите за България от Европредседателството. Проф. д-р Ингрид Шиква, член на екипа „Европа” представи презентация на тема:Българското председателство на Съвета на ЕС- европейската перспектива на Западните Балкани и бъдещето на европейския бюджет след 2020”.