Сформирани са индивидуалните групи в СА „Ставен Сливен
Сформирани са индивидуалните групи в СА „Ставен Сливен / Дарик Сливен, Архив

Сформирани са индивидуалните групи в Спортна академия „Ставен" Сливен. 4 групи по 10 състезатели от 5 години до мъже и жени се ръководят от четири треньори, а физическата подготовка се ръководи от триатлонистта Красимир Костов. Това съобщи изп.директор на академията Лъчезар Темелков.

Общият брой на картотекираните състезатели в академията е 120.

За първа година в Спортно училище „Д. Рохов" в Сливен от шести клас учат 6 спортисти в паралелка самбо. Общо с учениците по джудо техният брой е около 28. По думите на изп.директор желаещите да учат в сливенското спортно училище са много, само през новата учебна година кандидатите са били 16. „Почти всички шампиони на България от софийските отбори са изявили желание да тренират и да се обучават в спортна академия „Ставен" Сливен.  По независещи от нас причини, и въпреки усилията на директора на спортното училище е невъзможно да се удовлетвори желанието на всички", обясни Темелков.

Академия „Ставен" Сливен е единственият клуб, който работи по програмата за задържане на кадрите. Тази година на трудов договор към академията са европейските шампиони по джудо  Даниел Дичев и Янислав Герчев.