изложение
изложение / министерство на храните
 Сделки за над 50 000 лв. за елитни животни бяха сключени от фермерите по време на най-голямото животновъдно изложение в България. В рамките на тридневното събитие, което се проведе в Сливен, бяха търгувани коне, юници от млекодайната черно-шарена порода, кочове, 12 овце от френската млекодайна порода Lacaune, няколко ярета за разплод от месодайната порода Боер, овце от породата за месо Ile-de-France, както и бик от породата Аръбдийн Ангъс.

изложение
министерство на храните



Заради огромния интерес към изложението почти всички сделки бяха сключени още в събота. На близо 100 дка площ бяха представени селекция от над 700 от най-добрите животни, които се отглеждат у нас. Те са специално подбрани от 36-те развъдни организации, които взеха участие в тазгодишното изложение. Почти 10 000 души посетиха изложбените площи и имаха възможност да разгледат едни от най-елитните животни в страната.
15 български ферми представиха продуктите си на специален фермерски пазар, а за доброто настроение на гостите се грижеха ансамбъл за песни и народни танци „Сливен”, прабългарска школа „Багатур” и Български киноложки клуб за Българско овчарско куче, които представиха специалната си двучасова програма.

Тридневният форум се организира от Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Изложението бе официално открито на 28 април от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, генералния секретар на Европейската асоциация по животновъдни науки Андреа Росати, кмета на. Сливен г-н Стефан Радев и председателя на Комисията по земеделие и храни Десислава Танева.