С 5 лева е нараснала средната заплата през  юни
С 5 лева е нараснала средната заплата през юни / netinfo

 474 лева е средната месечна заплата за област Сливен през месец юни 2009 година. В сравнение с април, тя  се е увеличила с 5 лв. или с 1.0 % . С по - високи заплати през юни са работещите в обществения сектор - 569 лв. В частния сектор средната работна заплата за юни е 434 лева. През  същия месец  средната  работна  заплата  на  наетите лица в областта е със 113 лв. по-ниска от тази за страната.

Най-високо трудово възнаграждение за този период са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в икономически дейности  „Финансови и застрахователни дейности" и "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива". Най-ниско платени са били наетите в икономически дейности „Административни и спомагателни дейности"и "Хотилиерство и ресторантьорство".

Спрямо месец юни на 2008 година средната работна заплата е нарастнала с 67 лева или с 16.5 % . В обществения сектор на икономиката увеличението е с 8.2 %, а в частния - с 20.2 % , съобщават от Териториално статистическо бюро.