/ iStock/Getty Images
Неизползваемата от десет години сграда на инфекциозното отделение във военната болница в Сливен, се обновява, съобщиха от областната администрация, като цитират писмо от министъра на отбраната Георги Панайотов.

Писмото е в отговор на запитване от областния управител на Сливен Минчо Афузов, който е изразил безпокойство пред министъра, че работата по проекта е спряла, а военната болница в Сливен е сред лечебните заведения в областта на първа линия в условията на усложнена епидемична обстановка и увеличаваща се заболеваемост.

Военната болница в Сливен получи фургон за екипите, работещи с COVID-19

Сключените договори предвиждат ремонт на вътрешните помещения, поставяне на външен асансьор, който да осигурява независим достъп до всички етажи на сградата, включително и с непосредствен подход на линейки до него. Изграждат се 11 болнични стаи с 34 легла, включително и за интензивно лечение, както и манипулационна и лекарски кабинети. Съществена част от ремонта е изграждането на вътрешни инсталации за медицински кислород, вакуум и сгъстен въздух до всяко болнично легло.

Министър Панайотов уверява, че работата по договорите е в срок. Изпълнени са всички строителни и монтажни работи. Полагане на част от външните асфалтови настилки ще се извърши при подходящи метеорологични условия. В процедура на изпитвания са изградените инсталации за кислород.
БТА