Процедура за подбор на работодатели открива дирекция „Бюро по труда” в Сливен
Процедура за подбор на работодатели открива дирекция „Бюро по труда” в Сливен / netinfo

Процедура за подбор на работодатели при ползване на активни мерки за обучение и заетост, за сключване на договори за месец август открива Дирекция „Бюро по труда” в Сливен. Това съобщи директорът Тихомира Димитрова. 15 хиляди лева се отпускат на работодатели наели на работа безработни младежи до 29 години, за наети на работа безработни младежи до 29 г. възраст с намалена работоспособност и младежи от социални заведения завършили образованието си се отпускат 11 900 лева.

За насърчаване на работодателите, които, наемат регистрирани безработни лица - самотни родители и/или майки с деца до три годишна възраст са предвидени 10 хиляди лева и по 15 400 лева ще бъдат отпуснати на работодатели, които наемат на работа безработно лице с непрекъснато поддържана регистрация не по-малко от 12 месеца.

Необходимите документи са документ за регистрация, удостоверение за актуално състояние на лицата, справка за средносписъчната численост на персонала за последните шест месеца, заявка за свободно работно място и искане за ползване на преференции.

Пакетът от документи се подава в дирекция „Бюро по труда” – Сливен до 17 часа на 4 август. За повече информация дирекция „Бюро по труда” или тел. 044/ 62 52 65.