Проблем с водата в  ромския квартал в село Крушаре
Проблем с водата в ромския квартал в село Крушаре / Община Сливен

От 4 месеца месеца водата в ромскиая квартал в село Крушаре е спряна заради неплатени сметки. По думите на жителите старите водомери са свалени, събрали са пари за нови, но едва 5 от уредите са монтирани. 

В момента вода се доставя от импровизирано съоръжение, до което се стига като се премине пътя Сливен-Ямбол. Вчера кметът на Сливен Кольо Милев се срещна с жителите на махалата. Милев заяви, че ще уточни ситуацията с ръководството на ВиК -Сливен.

„Готови сме да плащаме  по една стара сметка и по една нова до изчистване на задълженията", казаха инициаторите на срещата в квартала. Кметът на селото Димо Станков е запознат с проблема.

Друг проблем в квартала са високите подпочвени води и наводняването на улиците при проливни дъждове. Отводнителният канал, южно от квартала е обрасъл с растителност и е непроходим за отвеждане на подпочвените води.

При подходящо време каналът ще се почисти,  ще се реконструира и главната събирателна улица, която се наводнява", каза заместник-кметът Иван Манчев.

В ромската махала в Крушаре живеят 800 души. Общината ще вземе мерки да се урегулира процесът на предоставяне на земя. Изградените сгради ще бъдат проверени за наличност на строителни книжа.