/ Дарик Сливен
В планинската част на общината е тихо, със снежна покривка в района на Карандила и с. Стара река около 5-6 см. В района на селата Раково, Бяла, Новачево, Божевци, Изгрев, Въглен, Ичера  снежната покривка е 3-4 см., съобщи инж. Снежана Кънева, началник - отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Няма прекършени дървета или други препятствия по пътната инфраструктура. Ток, вода и провизии от първа необходимост има навсякъде. Между кметовете на населените места и Община Сливен се поддържа постоянен обмен на информация.

Няма затворени пътища в Сливенска област

В Сливен са обработени със соли основните булеварди и улици: „Банско шосе“, „Панайот Хитов“,“Стефан Стамболов“, „Бургаско шосе“, „Илинденско въстание“, „Братя Миладинови“, „Г.С.Раковски“, „Великокняжевска“, „Елисавета Багряна“, „Добри Добрев“ , „Георги Данчев“,“6-ти септември“, „Тракия“, района в посока „Батмиш“, „Ген. Скобелев“ и „Асеновска“.

Работата продължи по улиците „Баба Тонка“, „Георги Икономов“, „Димитър Пехливанов“, “Булаир“, „Пейо Яворов“, „Владислав Очков“. Стръмните улици в кварталите „Комлука“ и „Клуцохор“ се обработват ръчно заради затруден достъп за техниката.

Мостовете в Сливен също са обработени. За проходимостта на пасарелки, спирки, подходи към болничните заведения, главната улица, се прилага единствено ръчен режим на обработка за осигуряване безопасността.

Сливен
Дарик Сливен


„За снегопочистването в града са предвидени около 50 000 лв., но това не е крайна сума и ако се наложи почистването ще продължи“, заяви днес в заместник-кметът Стефан Кондузов.

Той даде пример с миналата зима, която беше по- тежка от сегашната и са били изразходени около 40 000 лв. Снегопочистването в Сливен се извършва от фирма „Грийн партнърс“. Тя има пет снегорина и две комбинирани машини за пръскане на соли-натриев хлорид.

Пътищата в Сливенско се почистват

За почистването на общинските пътища са предвидени 470 000 лева с ДДС. Подобна е била сумата и за миналата зима, като тя не е била надвишена. Общинските пътища се почистват от фирма „Пътно поддържане“. Заледените участъци по тях се третират с пясък.