/ DarikNews.bg, архив
Всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на Сливенска област са проходими при зимни условия. По данни на Областното пътно управление, сливенският участък от автомагистрала „Тракия“ е обработен с химични вещества преди започналия  в сутрешните часове снеговалеж. 

Опесъчени са главните пътища и пътните възли. Към 12:00 часа по трасето Сливен-Бяла-Стара река започнаха работа два трактора и два автомобила за опесъчаване.

Предстои да бъде обработен Ичеренския път. 

Пътищата в Сливенско се почистват

В началото на работния ден станаха две леки пътно-транспортни произшествия на главния път Сливен-Ямбол, в района на с.Крушаре. Пострадали хора няма. Движението не е преустановявано.

В района на пътния възел „Ямболска детелина“ закъсаха два ТИР-а. Оказана им е помощ, в този район също не се е наложило ограничение на движението. По Главния път „Петолъчката“-Котел не са регистрирани произшествия заради зимната обстановка. Един ТИР е спрял принудително в местността Конак тарлъ, а други няколко – на паркинг до с.Мокрен.

От АПИ напомниха, че Котленският проход е затворен за движение на автомобили над 12 тона. В сила е и забраната за движение на автомобили над 10 тона по пътя Сливен-Стара река и по пътя Твърдица-Елена.

В планинските райони на Сливенска област е натрупала снежна покривка до 10 см, в някои участъци – и повече. Движението на моторни превозни средства трябва да става според изискванията при зимни условия и съблюдаване на наложените ограничения за товарните автомобили.

Първи сняг в Сливен

През територията на Сливенска област минават 45 км от автомагистрала „Тракия“, чиято зимна поддръжка е възложена от АПИ на ДЗЗД „Магистрали 2014“-София. Републиканската пътна мрежа в Сливенска област включва 549 км пътища от І, ІІ и ІІІ клас и пътни възли.

Сигнали за нередности и възникнали проблеми, свързани със зимната обстановка и движението на автомобилите, гражданите могат да подават на тел.112 или на дежурния в Областното пътно управление на тел. 0882/ 29 - 22 - 01.