/ iStock/Getty Images
Предвижда се увеличение на цената на парното в Сливен, съобщи директорът на "Топлофикация"-Сливен инж. Павлин Костов. Възможно е това да стане в началото на декември или на януари следващата година, в зависимост от решение на КЕВР.

От дружеството ще се опитат да не вдигат цените на услугата по подписани индивидуални договори с клиенти за пределни цени през този отоплителен сезон. "Сметките, които плащат, вероятно ще имат малко увеличение, но пределите, които имат, - не", посочи Костов.

„Топлофикация“ - Сливен с указания как абонатите да направят самоотчет

Директорът на "Топлофикация" каза още, че дружеството изпитва затруднения заради увеличените разходи, предимно по доставката на горива. Той увери, че са обезпечени с горива за сезона, сключени са били договори с доставчици.

В община Сливен днес бе връчен посмъртно Почетния знак на град Сливен - плакет, на съпругата на покойния инж. Ангел Ангелов - дългогодишен председател на Съвета на директорите на местната "Топлофикация". Вложените през годините усилия на инж. Ангелов доведоха до възраждането и стабилизирането на дейността на дружеството, което имаше огромен социален ефект за сливенската общност, каза кметът Стефан Радев. Ангелов е носител на наградата "Добри Желязков" за предприемачество на община Сливен.
БТА