Празник в Дом за стари хора „Христо Ботев, с. Болярско
Празник в Дом за стари хора „Христо Ботев, с. Болярско / netinfo

Седмия си рожден ден отбеляза Домът за стари хора „Христо Ботев" в с. Болярско, община „Тунджа". По повод годишнината от стартирането на първата делегирана от държавата социална дейност в община „Тунджа", домакините бяха поканили отец Олег да отслужи молебен за здраве и благополучие на лицата, ползващи социалните услуги на дома, на служителите работещи в него и на всички приятели, спомоществователи, близки и колеги, които милеят и полагат максимални усилия хората в този дом да бъдат обгрижени по най-добрия начин.

Гости на празника бяха Люба Митева началник-отдел „Култура и хуманитарни дейности", Силва Иванова началник-отдел „Социални услуги", Добринка Ангелова, временно изпълняващ длъжността кметски наместник на с. Болярско, експерти от общината, ръководители на социални институции и скъпи на домуващите приятели и дарители.

Таня Джеджева - директор на Дома накратко се върна назад в годините и благодари на ръководството на Община „Тунджа" за прозорливостта, подкрепата и адекватната социална политика, която провежда с грижа към възрастните хора и на всички, които са били съпричастни и в хубавите и в трудните моменти на Дома.

Поздрав към потребителите и екипа отправиха Люба Митева от името на ръководството на община „Тунджа", Добринка Ангелова, но най-вълнуващи бяха танците на децата от група Бояджик към ЦДГ „Звездица", село Скалица.

Празникът завърши с прерязването на тортата, от която се почерпиха и гости и домакини.