Задържан е извършителят на стрелбата, като му е повдигнато обвинение
Полицията в Сливен с разкрития по случая с простреляното дете. Задържан е извършителят на стрелбата и оръжието е иззето.

Прокуратурата разследва случая с простреляното дете в Сливен

Информация по случая за действията на полицейските служители, довели до разкриване на престъплението, представи на брифинг директорът на Областната дирекция по МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков.

Работата по случая е започнала малко след 18:00 часа на 20 февруари след получен сигнал за простреляно със сачма 13-годишно дете.

ОД на МВР-Сливен

Произшествието е станало на спортна площадка в сливенския квартал „Ст.Заимов”. Детето е получило лека телесна повреда, без опасност за живота. Установява се, че раната е причинена от сачма, изстреляна от въздушна пушка.

Разследването е започнало незабавно като още в първите часове след сигнала са обходени всички жилищни сгради в района и са извършени множество разпити. Старши комисар Величков припомни, че оръжието, с което е извършена стрелбата, по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия не подлежи на задължителна регистрация.

Простреляното дете в Сливен е в стабилно състояние, издирват извършителя

През изминалата седмица всички служител на районното управление в Сливен са работили непрекъснато, за да издирят извършителя и да съберат достатъчно доказателства. След свършена голяма по обем работа за извършеното престъпление днес е задържан 49-годишен мъж от Сливен, иззета е и пушката, с която е стреляно.

От страна на Районна прокуратура на брифинга присъства и говорителя прокурор Христина Блецова. Тя уточни, че на 49-годишният мъж е наложена мярка задържане до 72 часа.

ОД на МВР-Сливен

Повдигнато му е обвинение за причинена лека телесна повреда на малолетно лице по хулигански подбуди. Предстои внасяне на искане за постоянното му задържане. Работата по досъдебното производство продължава.

Припомняме, че инцидентът е станал на 20 февруари на спортна площадка в кв. "Стоян Заимов". Според информацията, момчето е простреляно в гръб. 

Бащата на раненото дете разказа, че 12 тийнейджъри играли футбол на площадката. След като приключили, детето му било простреляно. По думите на пострадалото 13-годишно момче, изстрелът е дошъл от блока в близост.

Детето беше хоспитализирано в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в града. По случая беше извършен оглед на местопроизшествие и са били разпитани свидетели.