/ IStock
Пътят от местност Абланово до връх Българка в сливенската планина ще бъде затворен за движение на 1 май, от 12:00 до 14:30 часа, съобщиха от полицията.

Ограничението е заради 14-тото колоездачно състезание за купата „Милко Димов-Илия Кръстев”.Формата на състезанията е изкачване за всички възрастови групи, съобщиха организаторите от колоездачен клуб "Сините камъни".

В Сливен ще се състоят майски дни на културата „Сливенски огньове“

Най-малките ще се изкачват до местността Абланово, по-големите - до връх Българка: 1181 м. Състезателите във всички възрастови групи трябва да са лицензирани към Българска Федерация Колоездене.

Любители без лицензи трябва да представят застраховка "Злополука спортисти", валидна за деня на състезанието, както и бележка за медицински преглед.

Трасето е в рамките на Природен парк „Сините камъни” и преминава покрай резерват „Кутелка”, откъдето се откриват красиви гледки към части от града и равнината.

Колоездачното състезание по традиция се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи Милко Димов и Илия Кръстев.
БТА