/ Дарик Сливен
Курумбашев: Българските земеделци ще ползват евросубсидии след 2020
97227
Курумбашев: Българските земеделци ще ползват евросубсидии след 2020
  • Курумбашев: Българските земеделци ще ползват евросубсидии след 2020
Земеделците ще продължат да ползват евросубсидии, макар и в намален размер и след 2020 година. Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев в Сливен.

По време на Българското европредседателство депутатите ни в Европейския парламент ще продължат да отстояват интересите на страната ни, като дават отпор на предложенията на по-развитите икономически страни, които ощетяват българите в ЕС.

Като пример Курумбашев посочи исканията за въвеждане на застрахователни агенти за българските спедиторски фирми, работещи на територията на ЕС, както и задължителните нощувки извън камионите. Тройно се увеличават средствата за финансиране на европейската гранична полиция ФРОНТЕКС, допълни евродепутатът. По думите му около 1 млрд. евро са отделените в бюджета на Евросъюза за отбранителната полиция. В бюджета са залегнали и повече средства за иновации и наука, поясни депутатът.

Петър Курумбашев е в Сливен за среща с актива на Българската социалистическа партия и нейните симпатизанти. Той представи политиката на ЕС в сферата на опазване на околната среда, сигурността на личните данни в Интернет и земеделието.